Gespecialiseerde leveranciers van ledikanten zijn:

Ledikant

Een ledikant is een bedombouw zonder bedbodem en matras. Je kunt zelf een bedbodem en matras kiezen en het bed helemaal aan jouw eisen aanpassen. Ledikanten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren, stijlen en materialen. Je kunt er alle kanten mee op en het bed helemaal aan jouw smaak aanpassen.

Info over slaapkamers bedden ledikant misterbed

Wat is een ledikant?

Een ledikant is een bed zonder bodem en matras, dus alleen de ombouw. Als je kiest voor een ledikant, moet je zelf nog een bedbodem en matras aanschaffen, anders is je bed niet compleet. Er zijn ook ledikanten die verstelbaar zijn, zowel elektrisch of handmatig. Het ledikant heeft dan een aparte bodem en een aparte ombouw. De bodem zit los van de ombouw en kan daardoor versteld worden. Ledikanten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren, stijlen en materialen. Er zijn eenpersoons en tweepersoons ledikanten, maar ook twijfelaars die er met de afmeting tussenin zitten. Het fijne van ledikanten is dat je gemakkelijk zelf een nieuwe bedbodem of matras kunt plaatsen, of je bedbodem of matras snel in een ander ledikant kunt plaatsen. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en, afhankelijk van het materiaal waarvan het ledikant is gemaakt, hygiënisch en goed schoon te houden.Misterbed leaderboard banner

Info over slaapkamers ledikant Hülsta

Materialen voor een ledikant

Ledikanten werden vroeger vaak van metaal gemaakt, maar tegenwoordig wordt voornamelijk hout gebruikt. De keuze binnen de houtsoorten alleen al is enorm groot. Je kunt kiezen voor onbewerkt steigerhout, teak of eikenhout, of juist een geschilderd bed nemen. Ook kan het ledikant afgewerkt worden met stof of (nep)leer. Het bedframe wordt aan de buitenkant bekleed met stof of (nep)leer zoals bij een boxspring ook vaak gebeurt. Bij een hemelbed wordt er naast de ombouw nog gebruik gemaakt van overkapping die gemaakt is van stof. Ook kan er worden gekozen voor gordijnen om het bed heen, om het bed af te sluiten.


Info over slaapkamers bedden ledikant Noteborn

Kenmerken ledikanten

  • Bedbodem en matras moeten apart worden aangeschaft.
  • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren, stijlen en materialen.


Info over slaapkamers ledikant Hülsta
Info over slaapkamers bedden ledikant misterbed

Als je meer informatie wil over andere soorten bedden, bedbodems, matrassen of andere slaapkamermeubelen kun je dit overzicht met de onderwerpen op deze website bekijken.

Deel dit artikel