Gespecialiseerde leveranciers van hoofdkussens zijn:

Hoofdkussen

Een hoofdkussen ondersteunt het hoofd en de nek, en is daarom belangrijk voor een goede nachtrust. Hoofdkussens zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, diktes, hardheden en materialen. Je kan een kussen met een synthetische vulling of natuurlijke vulling kiezen. Of een kussen lekker ligt, is heel persoonlijk. De een houdt van een hard en hoog kussen, de ander juist van een zacht of plat kussen.

Info over slaapkamers hoofdkussens TEMPUR hoofdkussen

Traagschuim hoofdkussen

Een hoofdkussen gemaakt van traagschuim past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan. Het schuim vervormt namelijk door de lichaamswarmte. Het hoofdkussen van traagschuim biedt daardoor een goede ondersteuning aan het hoofd en de nek. Dit betekent wel dat het kussen niet zelf te vervormen is: je kan het kussen niet opschudden of in elkaar duwen zoals met vulbare kussens. Er zijn verschillende types traagschuim kussens. Je kunt een kussen met vlokkenvulling nemen, waarbij het kussen is gevuld met kleine stukken traagschuim. Het kussen heeft hierdoor geen vaste vorm. Wanneer je wel een vaste vorm wil, kan je kiezen voor een traagschuim hoofdkussen met nekondersteuning. Dit hoofdkussen is voorgevormd en biedt door de speciale vorm extra ondersteuning aan de nek. Traagschuim ventileert niet heel goed, dus het kussen moet goed gelucht worden.


Info over slaapkamers hoofdkussens Curem Hoofdkussen

Kenmerken traagschuim hoofdkussens

 • Past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan.
 • Is niet vervormbaar.
 • Ventileert niet goed.

Info over slaapkamers hoofdkussens Curem Hoofdkussen

Sleepcool leaderboard banner

Synthetisch hoofdkussen

Er zijn veel verschillende soorten kussens met een synthetische vulling. De hoofdkussens zijn er in diverse afmetingen, hardheden en vormen. De kussens zijn minder goed te vormen dan een hoofdkussen met een vulling van veren of dons, maar de synthetische hoofdkussens zijn wel weer gemakkelijker uit te wassen. Tevens is een synthetisch hoofdkussen geschikt voor mensen met allergieën. Een hoofdkussen met een synthetische vulling is licht en blijft goed in vorm.  De hoofdkussens zijn goed te wassen en vaak niet duur.


Info over slaapkamers Hoofdkussens Silvana synthetisch hoofdkussen

Kenmerken synthetische hoofdkussens

 • Gemakkelijk te wassen.
 • Licht.
 • Blijft goed in vorm.

Info over slaapkamers Hoofdkussens Silvana synthetisch hoofdkussen

Donzen of veren hoofdkussen

Kussens die zijn gevuld met dons of veren zijn gemakkelijk te vervormen en op te schudden. Het dons en de veren in deze hoofdkussens zijn vaak afkomstig van eenden en ganzen. Ganzendons is erg veerbaar en neemt goed transpiratievocht op. Ook eendendons neemt goed vocht op, en is tevens niet zwaar. De levensduur van hoofdkussens gevuld met eendendons is lang. Vaak zijn donzen kussens wat zachter en platter en veren kussens harder en hoger. De meeste kussens van dons of veren moeten eens in de drie tot vijf jaar gereinigd te worden. Een hoofdkussen van dons of veren mag echter niet altijd gewassen worden, omdat de vulling dan samen kan klonteren. Het hoofdkussen kan dan in de stomerij gereinigd worden. Wollen kussens


Wollen hoofdkussen

Kussens gevuld met wol zijn bijna net zo zacht als kussens gevuld met dons. Wollen hoofdkussens zijn gevuld met wolbolletjes die de de warmte goed vasthouden. De wollen kussens zijn daarnaast erg zacht. Het wol is afkomstig van schapen die na de winter worden geschoren. Wollen kussens zijn vaak goedkoper dan donzen kussens.


Kenmerken donzen of veren hoofdkussens

 • Gemakkelijk te vervormen en op te schudden.
 • Neemt vocht goed op.
 • Zacht.

Kenmerken wollen hoofdkussens

 • Houdt de warmte goed vast.
 • Goedkoper dan donzen of veren kussens.
 • Zacht.

Hoofdkussen onderhouden

Het wordt aangeraden om een hoofdkussen regelmatig te luchten en elke dag op te kloppen. Het vocht kan dan sneller verdampen en het zorgt voor een langere levensduur van het kussen. Een kussensloop zorgt ervoor dat een hoofdkussen minder snel verslijt. Ook kun je naast een kussensloop ook nog een kussenbeschermer of molton om je kussen heen doen. Deze beschermt het kussen tegen vlekken en beschermt het hoofdkussen.


Info over slaapkamers hoofdkussens TEMPUR hoofdkussenInfo over slaapkamers hoofdkussens TEMPUR hoofdkussen

Meer informatie over verschillende slaapkamermeubelen en bedden kun je in dit overzicht met de verschillende onderwerpen lezen.

Deel dit artikel