Gespecialiseerde aanbieders van bedtextiel zijn:

Bedtextiel

Bedtextiel bepaalt voor een deel de uitstraling van je slaapkamer. Het is dan ook erg prettig om je slaapkamer aan te kleden met mooi en fijn bedtextiel. Er worden prachtige kussenslopen, dekbedovertrekken en spreien op de markt gebracht. In elke kleur, stijl en afmeting is voor ieder wel iets te vinden wat geschikt is.

info over slaapkamers bedtextiel overtrek cinderella

Overtrek en kussensloop

Een dekbedovertrek is een sloop die om het dekbed zit. Het overtrek beschermt het dekbed tegen vlekken en houdt het dekbed langer fris en schoon. Een kussensloop is een hoes die om een kussen heen zit. De kussensloop beschermt het kussen tegen vlekken. Vaak zijn een dekbedovertrek en kussensloop samen te koop in een set, zodat het overtrek en de kussensloop bij elkaar passen. Wanneer er een tweepersoons overtrek wordt gekocht krijg je er dan twee kussenslopen bij.

info over slaapkamers bedtextiel sleepcool
info over slaapkamers bedtextiel overtrek damai

Materiaal voor een overtrek of kussensloop

Katoen is een veelgebruikt natuurlijk materiaal voor dekbedovertrekken en kussenslopen. Vezels van de kantoenplant worden tot draden gesponnen, waar dan een stof van kan worden geweven. Er zijn kwalitatief goede en minder goede katoenen overtrekken en slopen. Dit is afhankelijk van hoeveel garen is geweven. Als er meer garen worden geweven heeft het katoen een betere kwaliteit. Een katoenen dekbedovertrek of kussensloop ademt en is soepel, maar kreukt snel. Ook kan een katoenen overtrek krimpen in de was. Een dekbedovertrek of kussensloop kan ook van satijn gemaakt worden. Satijn is een gladde, zachte en glanzende stof die gemaakt is door garen zeer fijn te weven. Door de glanzende stof heeft een satijnen dekbedovertrek of een satijnen kussensloop een luxe en chice uitstraling. De zachte stof is mild voor de huid en haren, maar doordat het heel glad is kan een satijnen overtrek glibberig aanvoelen. Er kan ook voor een flanellen overtrek en kussensloop worden gekozen. Een dekbedovertrek en kussensloop die zijn gemaakt van flanel voelen zacht en warm aan. Ook is een flanellen overtrek snel warm, waardoor het minder geschikt is voor mensen die het snel warm hebben in bed. Een dekbedovertrek en kussensloop kunnen ook gemaakt zijn van microvezel, een synthetische stof die is gemaakt van polyester en nylon. Een microvezel dekbedovertrek of kussensloop is zacht, dun en licht. Doordat de stof zo dun is, slijt een microvezel overtrek of sloop wel sneller dan bijvoorbeeld een katoenen of satijnen overtrek of sloop.


info over slaapkamers bedtextiel overtrek cinderella

Sprei

Een sprei is een kleed die over een opgemaakt bed wordt gelegd. Een sprei is vaak versierd en ligt over het laken waaronder geslapen wordt. Een sprei dient dus als decoratie. Een sprei kan gevoerd zijn en wordt gemaakt in veel verschillende afmetingen, kleuren en stijlen.

info over slaapkamers bedtextiel sleepcool sprei

Sleepcool leaderboard banner

Hoeslaken en molton

Een hoeslaken is een beschermhoes die om het matras zit. Op het hoeslaken wordt geslapen, en het hoeslaken houdt het matras schoon. Een hoeslaken wordt gemaakt in verschillende kleuren en afmetingen. Een molton is een matrasbeschermer die om het matras zit onder het hoeslaken. Een molton beschermt het matras nog eens extra.

info over slaapkamers bedtextiel slaaptextiel
info over slaapkamers bedtextiel overtrek damai

Als je meer informatie wil over bedden, bedbodems, matrassen of andere slaapkamermeubelen kun je dit overzicht met de onderwerpen op deze website bekijken.

Deel dit artikel