Gespecialiseerde leveranciers van kinderkamers zijn:

Kinderkamer

Er zijn veel verschillende meubels speciaal voor op de kinderkamer verkrijgbaar. Denk hierbij aan bedden met een speels karakter, speciale kledingkasten voor kinderen en kinderbedtextiel. Het is belangrijk dat een baby of kind het niet te warm heeft in bed en het bed goed ventileert. Met de keuze voor een matras en dekbed of deken moet hiermee rekening worden gehouden.

Info over slaapkamers kinderkamer Pilat&Pilat kledingkast

Kinderbed

Op het gebied van kinderbedden is de keus zeer groot. Er zijn speelse bedden verkrijgbaar in de vorm van een raceauto of prinsessenbed, maar ook praktische meegroeibedden. Deze meegroeibedden zijn uittrekbaar en dus groter te maken als je kind groeit. Daarnaast zijn er ook nog ruimtebesparende bedden zoals stapelbedden, waar op de plek van één bed twee bedden passen, en hoogslapers. Onder een hoogslaper kan dan een speelplek of bureau voor het kind gemaakt worden. Tevens zijn er boxsprings speciaal voor kinderen verkrijgbaar. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een kinderbed te letten op de veiligheid en duurzaamheid. Het bed mag bijvoorbeeld geen scherpe punten hebben waar het kind zich aan kan bezeren, maar afgeronde hoeken.

Info over slaapkamers kinderkamer Dormai kinderboxspring

Dormai leaderboard banner

Kindermatras

Voor kinderbedden zijn er speciale matrassen beschikbaar in afmetingen speciaal voor kinderbedden. Het is belangrijk dat het matras precies in het ledikant past, zodat kinderen niet tussen het matras en de rand van het bed of de bedbodem bekneld kunnen raken. Kindermatrassen kunnen van dezelfde materialen gemaakt worden als matrassen voor volwassenen. Schuimmatrassen zijn zeer geschikt voor kinderbedden, al wordt traagschuim minder aangeraden. Traagschuim ventileert niet goed genoeg waardoor lichaamswarmte te veel wordt vastgehouden. Polyetherschuim (PE-schuim) wordt het vaakst gebruikt voor kindermatrassen en is de meest geschikte schuimsoort. Bij sommmige matrassen zit er aan de zijkant een rand van stijf en hard schuim. Deze rand voorkomt dat kinderen die op de rand van het bed staan met hun voeten tussen het matras en de bedbodem schuiven. Een molton om het matras is belangrijk voor de hygiëne van het matras.


Info over slaapkamers kinderkamer Royal Health Foam kindermatrasInfo over slaapkamers kinderkamer Royal Health Foam kindermatras
Info over slaapkamers kinderkamer Royal Health Foam kindermatrasInfo over slaapkamers kinderkamer Royal Health Foam kindermatras

Bedtextiel, hoofdkussen en dekbed voor kinderen

Kinderdekbedden hebben verschillende afmetingen die passen bij de kinderbedden. Een kinderdekbed moet goed ventileren, vocht goed opnemen en gewassen kunnen worden. Katoen is bijvoorbeeld een geschikt materiaal omdat dit goed vocht opneemt en ademt. Daarnaast mag het dekbed niet te warm en niet te dik zijn. Voor kinderen zijn er leuke dekbedovertreksets verkrijgbaar. Denk hierbij aan overtrekken met leuke prints van dieren, televisieprogramma’s of stripfiguren. Een hoofdkussen is vaak pas nodig voor kleuters. Jongere kinderen hebben vaak geen kussen nodig omdat hun hoofd in verhouding groot is, en hun hoofd en nek geen ondersteuning van een kussen nodig hebben. Voor jonge kinderen zijn er speciale kinderkussens verkrijgbaar die kleiner en platter zijn dan hoofdkussens voor volwassenen.


Info over slaapkamers kinderkamer Pilat&Pilat kinderbed
Info over slaapkamers kinderkamer Morpheus kinderbed
Info over slaapkamers kinderkamer Pilat&Pilat kinderbed hoogslaper

Meer informatie over verschillende slaapkamermeubelen kun je via dit overzicht met de verschillende onderwerpen vinden.

Deel dit artikel