Gespecialiseerde leveranciers van inloopkasten zijn:

Inloopkast

Wanneer je er de ruimte voor hebt, kun je kiezen voor een inloopkast. Deze kasten worden niet alleen gebruikt voor het opbergen van kleding, maar ook voor accessoires als schoenen, tassen, sieraden en riemen. Inloopkasten worden niet altijd in een andere ruimte gemaakt, en kunnen ook in je slaapkamer zelf gebouwd worden.

Info over slaapkamers inloopkasten
info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast

Inloopkast

Een inloopkast, ook wel een walk-in-closet genoemd, is een ruimte met daarin kastonderdelen. Denk hierbij aan planken, kledingrekken, schoenenrekken, horloge- en sieradenlades, opbergmanden, etc. De kast kan open zijn maar je kan er ook voor kiezen om de wanden met deuren af te sluiten. Je kunt ook voor een luxere versie kiezen door draaibare deuren te laten bouwen in je inloopkast. Achter de deuren zitten dan de planken met jouw kleding of accessoires, en door er aan te draaien kan je die zien of juist opbergen. Met lichtspots bovenaan de kasten worden kleding, schoenen en tassen goed verlicht. Een mooie make-uptafel is ook goed te plaatsen in inloopkasten. Door een mooie tafel met spiegel te plaatsen creëer je een fijne plek om je op te maken. Daarnaast kun je kiezen voor een ladekastje of een tafel met opbergmogelijkheden voor je make-up en verzorgingsartikelen. Om het af te maken kan er een krukje of stoel bij geplaatst worden. Sowieso kan het fijn zijn om een stoel of bankje in je inloopkast te hebben bij het aantrekken van schoenen bijvoorbeeld. Wat niet kan ontbreken in een inloopkast is een passpiegel. Wanneer je kasten met deuren hebt, kan je om ruimte te besparen een passpiegel aan de binnen- of buitenkant van een van  de (of meedere) kastdeuren plaatsen.


info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast
info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast

Inloopkast in een aparte kamer of in de slaapkamer

De inloopkast kan een aparte kamer in je huis zijn maar dit hoeft niet per se. Ook in je slaapkamer kan je een inloopkast creëren. Door bijvoorbeeld een kastenwand, schuifdeur of gipswand achter het bed te plaatsen, kun je een aparte ruimte voor de inloopkast in je slaapkamer maken. De slaapkamer blijft hiermee overzichtelijk en oogt rustig, omdat je niets ziet van de inloopkast. Tegelijkertijd zie je in de inloopkast niets van de slaapkamer, waardoor je het echte gevoel van een inloopkast hebt.


info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast

Inloopkast met of zonder deuren

Je kan er voor kiezen om je kleding, schoenen, tassen, accessoires (riemen, sieraden, horloges) helemaal uit te stallen, of om deze achter deuren op te bergen. Het voordeel van een kast zonder deuren is dat je in één oogopslag kunt zien waaruit je kan kiezen. Als je kiest voor een inloopkast zonder deuren voor de kasten, kunnen kleren en accessoires die op planken liggen wel snel rommelig ogen. Je kunt er dan ook voor kiezen om bepaalde spullen in opbergdozen te bewaren, en deze op de planken te zetten. Dit oogt rustiger en opgeruimder, en tegelijkertijd heb je een bepaald artikel bij elkaar in die doos. Denk hierbij aan panty’s of sokken die bij elkaar in een opbergmand gestopt zitten. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om deuren voor de kasten te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je inloopkast dan rustig oogt. Je hoeft alleen de deuren te openen van die kast waar je moet zijn, en de rest kan je dicht laten. Er zijn ook draaiende deuren voor inloopkasten, zodra de kast open is heb je het effect van een kast zonder deuren, omdat de deuren naar achteren zijn gedraaid. Wanneer je kiest voor een kast zonder deuren, kun je je kleding sorteren om het geheel wat rustiger en overzichtelijke te maken. Kleding kan gesorteerd worden op kleur, seizoen, soort, of een combinatie hiervan (bijvoorbeeld alle rode zomerjurkjes bij elkaar, alle zwarte broeken bij elkaar, etc.).Landelijk Wonen leaderboard

Ramen in inloopkasten

Ramen in inloopkasten zijn niet altijd een nadeel. Onder het raam in je inloopkast kun je een dressoir of ladekast plaatsen. Het raam kan dan nog open zodat je je kast af en toe kan laten luchten. Daarnaast heb je dan ook daglicht. Wanneer je je gaat verkleden kun je met gordijnen of luxaflex het raam afsluiten. Ook kan je er voor kiezen voor het raam een hoge kast te zetten, om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je inloopkast. Let er dan wel op dat je het raam dan niet kan openen, en je op een andere manier voor ventilatie in je inloopkast moet zorgen. Wanneer je het raam niet afsluit met een kast, let er dan op dat je wel voor een goede zonwering zorgt. Te veel licht is namelijk niet goed voor je kleding en schoenen, omdat het voor verkleuring kan zorgen. Bijzondere kleding die niet vaak gedragen wordt, zoals galajurken, kun je opbergen in kledinghoezen om te voorkomen dat ze verkleuren of stoffig worden. Op deze manier blijft je kleding langer mooi.


info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast
info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast
info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast

Inloopkasten laten installeren of zelf maken

Je kunt een inloopkast laten installeren of zelf maken. Wanneer je de kast laat installeren kun je zelf de indeling en het materiaal van je kast bepalen, hierbij rekening houdend met je budget. De kast wordt dan precies op maat gemaakt en aangepast aan jouw wensen en eisen. Als je zelf een inloopkast maakt, kun je er voor kiezen om kant en klare kasten te plaatsen, of om alleen planken en rekken  aan de muren op te hangen. Voor kleding die aan een rek hangt, moet je ongeveer 50 tot 60 centimeter diepte aanhouden. Bij kleding die je op plakken legt moet je een diepte van ongeveer 40 centimeter aanhouden. Wanneer je planken maakt voor schoenen of tassen is een diepte van 30 centimeter voldoende. Je kunt met inloopkasten alle kanten op: veel planken boven elkaar, of juist twee hanggedeeltes boven elkaar, of een combinatie hiervan. Ook het materiaal en de kleur van de kast kan je helemaal aan jouw wensen aanpassen. Zwart staat bijvoorbeeld heel chic voor een kast, maar donkere kleding valt tegen een zwarte wand minder op en is daardoor lastiger te zien in je kast. Glanzende deuren zijn erg chic, maar als de zon er op weerkaatst kan dit te fel zijn. Let er op dat je je inloopkast niet te vol zet met kasten. Je moet je er nog wel vrij in kunnen bewegen en omkleden. Het advies is om een pad van minimaal 80 centimeter breed aan te houden, zodat je er nog goed kan lopen.


info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast

Prijzen van een inloopkast

Inloopkasten waren vroeger vaak voor de rijken weggelegd, maar tegenwoordig kan er met weinig budget ook een prachtige inloopkast gemaakt worden. Wanneer je een inloopkast laat installeren kan dit vaak al voor €1.400,-. Wanneer je zelf aan de slag gaat door kasten neer te zetten of door planken op te hangen, kan dit bedrag lager uitvallen. Het ligt er dan maar net aan voor wat voor soort materialen er wordt gekozen om de inloopkast te maken.


Info over slaapkamers inloopkast Noteborn
Info over slaapkamers inloopkast Noteborn

Kenmerken van een inloopkast

Inloopkasten zijn aan te passen aan elk budget en vrijwel elke ruime. Als je een inloopkast wil, is het dus vaak wel mogelijk. Het handige aan een inloopkast is dat je direct je hele outfit kan passen en proberen, zonder dat je je hele huis door hoeft te lopen om tassen, schoenen en accessoires als riemen en sieraden te verzamelen. In je inloopkast kun je al deze onderdelen van je outfit bij elkaar in één ruimte bewaren.


Kenmerken inloopkasten

  • Overzichtelijk: kleding en accessoires op één plek.
  • Kunnen al met laag budget gemaakt worden.
  • Kast is aan te passen aan jouw wensen qua grootte, materiaal, kleur en indeling.


info over slaapkamers inloopkasten noteborn inloopkast
Info over slaapkamers inloopkasten kastenstudio maatmeubel
Info over slaapkamers inloopkasten kastenstudio maatmeubel
Info over slaapkamers inloopkasten kastenstudio maatmeubel

Naast een inloopkast kun je ook een kledingkast in je kamer of een andere ruimte zetten. Lees meer over kledingkasten op onze speciale pagina. Een overzicht met andere slaapkamermeubelen zie je op de homepage.

Deel dit artikel